Accedoo BV, is een ontwikkelaar en producent van composiet scheepsdeuren en luiken. Ontstaan als een spin-off vanuit VABO Composites uit Emmeloord. Vabo Composites maakt een sterke groei door en partner in diverse innovatieprojecten van CompoWorld. Accedoo BV heeft de Veritas-certificering verkregen en gaat met volle kracht vooruit! De eerste opdrachten zijn een mijnenvegers in Italië en het nieuwe MDV-visserijschip.

Brandstofbesparing
Kostenbesparing is volgens Vaandrager het element dat in de wereld van de commerciële scheepvaart het meest zal aanspreken. Op basis van wetenschappelijk onderzoek van het IFEU Heidelberg neemt Accedoo als voorbeeldberekening een busy cargoschip waar twaalf composiet deuren en luiken op zijn geplaatst. Aan de hand van de gewichtsbesparing kan de hele investering van de composiet deuren in een lifetime van een schip terugverdiend worden. Bij een snel varend schip is dit veel sneller het geval!

De modellenlijn van de deuren en luiken bestaat uit een reeks van standaard afmetingen en uitvoeringen. Voor deze veel voorkomende maten is er geïnvesteerd in hoge precisie aluminium mallen. Naast de standaard maatvoeringen kan er door middel van een modulair mallensysteem voor afwijkende maten worden gekozen.
Accedoo BV wil de markt vergroten door het robotiseren, automatiseren en standaardiseren in de productiesfeer.