EMMELOORD Het Instituut voor Composietontwikkeling (ICOBV) dat Allard Zandstra zes jaar geleden begon aan de Escudo 1D in Emmeloord heeft voortaan: Magenta Group BV! 

De begeleiding en advies bij transitie van een constructie van metaal naar composiet vraagt veel kennis om dit op een economisch verantwoorde wijze te doen. ICO BV heeft in de afgelopen jaren vele innovaties succesvol begeleid. Zo heeft ICO BV de JEC Innovation Award 2015 en 2017 in Parijs in ontvangst mogen nemen voor respectievelijk een shovelbak en marine luiken, beiden in composiet!

Het bedrijf heeft inmiddels een team van 9 specialisten. Door de uitbreiding van de diensten was een naamsverandering noodzakelijk. Vanaf 1 juli is ICO BV vervangen door Magenta Group BV. ‘Er zijn 3 disciplines in de Magenta Group BV onder gebracht, elk met gespecialiseerd team’, aldus een trotse directeur/eigenaar Allard Zandstra.
Magenta Innovations BV is de oorspronkelijke dienstverlening en staat voor Innovatie en ontwikkeling, engineering, design, FEM-analyse, CFD berekeningen en prototyping. Magenta Academy BV staat voor de opleidingsactiviteiten ten behoeve van composieten, talentontwikkeling en Masterclasses en Magenta Flex BV is ontstaan in verband met de grote vraag naar composietmedewerkers, als de jongste loot aan de stam en staat voor uitzenden, detacheren, rekruteren in composiet én ook de metaalsector.