Tour 2017

De tour 2017 van 23 november a.s. is uitgesteld. Nadere informatie volgt nog. 

Het Smart Industry Fieldlab “Centre for Lightweight Structures” van NLR gaat zijn activiteiten uitbreiden en krijgt een nieuwe naam: Fieldlab voor Automated Composites, Metal Manufacturing and Maintenance (ACM3)

Ben Drogt heeft gekozen voor de vestiging van zijn bedrijf in het DYNTES Tech Park te Marknesse. In dit bedrijfsverzamelgebouw ontstaan een cluster van

Maandag 12 juni zijn bij de Beatrixsluis in Almere de eerste meters aan duurzame oeverbeschoeiing van oude plezierboten gerealiseerd. In Flevoland is een bijzondere samenwerking tot stand gekomen tussen Waterschap Zuiderzeeland, hogeschool Windesheim, Reimert Bouw en Infrastructuur en CompoWorld.

EMMELOORD Het Instituut voor Composietontwikkeling (ICOBV) dat Allard Zandstra zes jaar geleden begon aan de Escudo 1D in Emmeloord heeft voortaan: Magenta Group BV! De begeleiding en advies bij transitie van een constructie van metaal naar composiet vraagt veel kennis

Voor het 5e jaar op rij organiseerde CompoWorld samen met de KvK, Enterprise Europe Network, CompositesNL en de NAG een bustour naar de JEC Europe in Parijsmet  40 composiet experts van bedrijven en onderwijsinstellingen.

Technische ontwikkelingen hebben tijd nodig, maar de laatste maanden ging het toch ineens snel voor Corellian: Het bedrijf kreeg een EFRO subsidie toegekend waarmee het zijn ‘product responsibility’ gestalte gaat geven: Corellian wil namelijk, in lijn met de ‘circulaire economie’ 

De Flevolandse stichting CompoWorld doet het echt heel goed! Dat zei innovatie-deskundige Frans Nauta tijdens het jaarcongres van de stichting. 

CompositesNL behartigd de belangen van bedrijven uit de gehele keten van composieten, als materiaal en als technologie van thermohardende en thermoplastische vezel versterkte kunststoffen.

Accedoo BV, is een ontwikkelaar en producent van composiet scheepsdeuren en luiken. Ontstaan als een spin-off vanuit VABO Composites uit Emmeloord. Vabo Composites maakt een sterke groei door en partner in diverse innovatieprojecten van CompoWorld.