Evenals voorgaande jaren organiseren we ook dit jaar een reis naar de JEC Composiet beurs in Parijs. Op de heenreis bezoeken we het Composiet Laboratorium van de KU Leuven. Dze reis wordt georganiseerd door de Kamer van Koophandel is samenwerking met Enterprise Europe Network, CompositesNL, CompoWorld en WCCS.

Ontdek de krácht van Composiet tijdens ‘Le Tour de Composite 2018’, naar de composietenbeurs ‘de JEC World Composites Paris’. U ziet de nieuwste ontwikkelingen op composietgebied en laat u vooral inspireren. Dit alles vindt plaats op 5 en 6 maart 2018 in de inspirerende omgeving van Europa’s grootste vakbeurs rond composietmaterialen, de ‘JEC Composites Paris’.

Wat kunt u verwachten van deze reis?
Tijdens deze reis en het beursbezoek wordt u geïnformeerd over innovaties, de nieuwste trends en het werken met composiet. In de bus, tijdens de bezoeken in België en op de beursvloer ontmoet u andere ondernemers en kennispartners. Ook zal er door Enterprise Europe Network een Meet and Match worden georganiseerd. De heen-en terugreis, ticket voor het bezoek aan de beurs en de hotelovernachting, inclusief ontbijt en diner worden volledig door ons verzorgd.

 

Meer weten? Download de uitnodiging. Uitnodiging Tour de Composite JEC Parijs 2018

 

Per 1 januari 2018 is Jasper Klarenbeek niet meer werkzaam voor CompoWorld. 

Wij bedanken Jasper voor zijn inzet in de afgelopen jaren en wensen hem heel veel succes in zijn verdere carrière. 

Vanaf 15 december zullen de taken voorlopig worden waargenomen door Bouke Veldman. 

 

 

 

 

 

Het Smart Industry Fieldlab “Centre for Lightweight Structures” van NLR gaat zijn activiteiten uitbreiden en krijgt een nieuwe naam: Fieldlab voor Automated Composites, Metal Manufacturing and Maintenance (ACM3)

Ben Drogt heeft gekozen voor de vestiging van zijn bedrijf in het DYNTES Tech Park te Marknesse. In dit bedrijfsverzamelgebouw ontstaan een cluster van

Maandag 12 juni zijn bij de Beatrixsluis in Almere de eerste meters aan duurzame oeverbeschoeiing van oude plezierboten gerealiseerd. In Flevoland is een bijzondere samenwerking tot stand gekomen tussen Waterschap Zuiderzeeland, hogeschool Windesheim, Reimert Bouw en Infrastructuur en CompoWorld.

EMMELOORD Het Instituut voor Composietontwikkeling (ICOBV) dat Allard Zandstra zes jaar geleden begon aan de Escudo 1D in Emmeloord heeft voortaan: Magenta Group BV! De begeleiding en advies bij transitie van een constructie van metaal naar composiet vraagt veel kennis

Voor het 5e jaar op rij organiseerde CompoWorld samen met de KvK, Enterprise Europe Network, CompositesNL en de NAG een bustour naar de JEC Europe in Parijsmet  40 composiet experts van bedrijven en onderwijsinstellingen.

Technische ontwikkelingen hebben tijd nodig, maar de laatste maanden ging het toch ineens snel voor Corellian: Het bedrijf kreeg een EFRO subsidie toegekend waarmee het zijn ‘product responsibility’ gestalte gaat geven: Corellian wil namelijk, in lijn met de ‘circulaire economie’ 

De Flevolandse stichting CompoWorld doet het echt heel goed! Dat zei innovatie-deskundige Frans Nauta tijdens het jaarcongres van de stichting.