Tour 2017

‘De Noordoostpolder is op 23 november dé ontmoetingsplek én het centrum voor hybride constructies (metaal met composieten) voor innoverende ondernemers uit de maakindustrie. Een event met een tour door de Noordoostpolder langs toonaangevende bedrijven met het NLR als vertrek –en eindpunt.’

Ben Drogt heeft gekozen voor de vestiging van zijn bedrijf in het DYNTES Tech Park te Marknesse. In dit bedrijfsverzamelgebouw ontstaan een cluster van

Maandag 12 juni zijn bij de Beatrixsluis in Almere de eerste meters aan duurzame oeverbeschoeiing van oude plezierboten gerealiseerd. In Flevoland is een bijzondere samenwerking tot stand gekomen tussen Waterschap Zuiderzeeland, hogeschool Windesheim, Reimert Bouw en Infrastructuur en CompoWorld.

EMMELOORD Het Instituut voor Composietontwikkeling (ICOBV) dat Allard Zandstra zes jaar geleden begon aan de Escudo 1D in Emmeloord heeft voortaan: Magenta Group BV! De begeleiding en advies bij transitie van een constructie van metaal naar composiet vraagt veel kennis

Voor het 5e jaar op rij organiseerde CompoWorld samen met de KvK, Enterprise Europe Network, CompositesNL en de NAG een bustour naar de JEC Europe in Parijsmet  40 composiet experts van bedrijven en onderwijsinstellingen.

Technische ontwikkelingen hebben tijd nodig, maar de laatste maanden ging het toch ineens snel voor Corellian: Het bedrijf kreeg een EFRO subsidie toegekend waarmee het zijn ‘product responsibility’ gestalte gaat geven: Corellian wil namelijk, in lijn met de ‘circulaire economie’ 

De Flevolandse stichting CompoWorld doet het echt heel goed! Dat zei innovatie-deskundige Frans Nauta tijdens het jaarcongres van de stichting. 

CompositesNL behartigd de belangen van bedrijven uit de gehele keten van composieten, als materiaal en als technologie van thermohardende en thermoplastische vezel versterkte kunststoffen.

Accedoo BV, is een ontwikkelaar en producent van composiet scheepsdeuren en luiken. Ontstaan als een spin-off vanuit VABO Composites uit Emmeloord. Vabo Composites maakt een sterke groei door en partner in diverse innovatieprojecten van CompoWorld. 

De gemeente Noordoostpolder wil proberen om een bedrijf dat een vliegende auto ontwikkelt naar Flevoland te halen. Wethouder Hans Wijnants gaat daarom donderdag op werkbezoek naar het bedrijf in Raamsdonksveer dat deze auto op de markt wil brengen.